Blog

Pe firul apei

De ce este importanta calitatea apei pe care o bem?

In ciuda eforturilor apreciabiale, cererea este prea mare pentru a se putea asigura o apa “100% potabila” si buna pentru baut, pentru fiecare locuinta aprovizionata de muncipalitate in parte. Desi sursa apei oferite de municipalitate este sigura si testata periodic, infrastructura de conducte cu statut sanitar indoielnic, pe care-o parcurge apa de la sursa si pana la chiuveta, poate reprezenta intr-unele cazuri o problema majora. Daca plecam in weekend de acasa, la intoarcere vor curge pe teava faimoasele 5 – 10 minute de apa ruginie cu miros metalic, cu care nu am dori nici macar sa ne spalam corpul, cu atat mai putin sa gatim mancarea. Este logic sa presupunem ca mici cantitati din acele impuritati ajung si in apa “de toate zilele”, daca in cea “de pe teava” se strang cantitati usor observabile.

Apa din puturi proprii, asa cum stim deja cu totii, nu este in toate cazurile 100% potabila. De aceea, are nevoie de testare periodica pentru a-i putea monitoriza proprietatile fizico-chimice si microbiologice. Deoarece calitatea apei este influentata permanent de factori umani si factori de mediu, nu poate fi declarata “vesnic” potabila.

Asa ca majoritatea oamenilor a decis sa consume apa imbuteliata, tocmai pentru a evita pericolele ascunse in apa furnizata de oras. Si aceasta nu doar pentru baut, ci chiar si pentru ceai, cafea, gatitul orezului si altor alimente care ar putea “prinde gust”. Insa, prin fierberea apei potabile nu se elimina metalele grele, nici pesticidele sau nitratii. Si nici duritatea apei care ne strica electrocasnicele si ne usuca pielea.

Atentie la apa imbuteliata din supermarket! Apa ambalata in PET-uri poate fi depozitata in conditii de temperatura ridicata, iar excesul de estrogen sintetic (Xenoestrogen) rezultat din lupta zilnica a corpului cu (aparent neglijabila) toxicitatea plasticului ar putea cauza probleme hormonale in timp. La un volum atat de mare al distributiei, niciun producator nu ar putea garanta pentru conditiile in care a fost depozitat si transportat fiecare PET.

Sfaturi pentru o apa de calitate, sigura pentru consum casnic

Un sistem de filtrare a apei, chiar la tine acasa, creeaza o sursa controlata de apa 100% potabila, sigura. Filtrele profesionale de tratare a apei Kinetico garanteaza o calitate ridicata, adica mai mult decat o apa care se inscrie in normele legale pentru a fi declarata potabila. De exemplu, apa potabila are 10-50 mg nitrati/litru, in timp ce apa foarte buna are intre 1 si 4. Asa cum au aratat deja mai multe surse autorizate, daca ne gandim la alimentatia unui bebelus, concentratia maxima admisa de nitrati in apa este periculoasa pentru dezvoltarea armonioasa a copilului, fiind responsabila de boala „copilului albastru”.

Toate motivele de ingijorare privind calitatea apei care au fost facute publice in decursul ultimilor ani (de exemplu, controlul tematic realizat anul trecut de ANPC) ne fac sa credem ca apa din comert nu este asa de sigura, cel putin nu asa de sigura cum ne asteptam noi. Filtrele de calitate pentru tratarea apei, instalate conform unei analize detaliate a probelemelor din apa, sunt garantia palpabila a puritatii apei pe care o bei. Cu masuratori si teste concrete, fara date omise, fara indoieli. Testata si filtrata direct la sursa, acolo unde apa ajunge direct la tine.

Cum functioneaza?

In primul rand, trebuie sa stii care este calitatea sursei tale de apa, pentru a decide ce probleme trebuie sa remediezi. Desi exista pe piata numeroase modalitati “artizanale” de testare, pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza este recomandat sa soliciti o analiza specializata. Testele de laborator iti vor spune exact de ce filtre pentru tratarea apei ai nevoie, pentru a asigura maxima puritate. Specialistul nostru iti poate recomanda cele mai bune solutii de filtrare profesionala, care garanteaza o investitie durabila, adaptata perfect nevoilor tale.