Blog

Pe firul apei

De ce sa folosim un dedurizator?

De ce e important sa dedurizam apa? Sfaturi privind functionarea dedurizatorului

Imi aduc aminte in copilarie, la tara, ca apa din fantana era atat de dura incat lasa, cu vremea, urme albe pe galeata. Bunica strangea apa de ploaie ca sa spele batistele si “ bluzele bune”, pentru ca apa din fantana nu lasa sapunul sa faca spuma. Strangea apa de ploaie si ca sa-mi spele parul, sa nu se faca sarmos – imi amintesc senzatia moale de pe piele pe care mi-o lasa apa aceea.

Astazi, in locuinta mea, apa este furnizata de la municipalitate, insa concentratia de calciu si magneziu din apa potabila este destul de ridicata pentru ca pe mai toata sticlaria din bucatarie si baie raman pete albe de calcar. Majoritatea prietenilor si colegilor care locuiesc “la casa pe pamant” imi spun ca apa lor din fantana are aceeasi problema. Inarmati cu creme de corp si piese de schimb pentru electrocasnice, luam apa dura drept un dat, ca si cum asa ar trebui sa fie apa.

Apa poate fi si altfel

Asa s-a nascut necesitatea dedurizatorului pentru apa. Ales, instalat si configurat in mod corect, dedurizatorul pentru apa este o investitie care se amortizeaza in timp. Obiectele sanitare si aparatele electrocasnice vor avea viata mai lunga, necesitatea “detergentilor speciali” va scadea simtitor, iar doamnele vor schimba in multe cazuri cosmeticele pentru piele uscata si sensibila cu cele pentru piele normala. Rufele vor fi mai matasoase si se vor uza mai greu. Paharele vor redeveni transparente fara efort. Stratul greu-solubil de minerale si sapun de pe obiectele sanitare nu va mai reprezenta o problema.

Cum functioneaza o statie dedurizare apa?

Dedurizatorul retine calciul si magneziul in exces din apa potabila si creeaza la tine acasa o sursa de apa fara duritate. Pentru a functiona corect, la parametrii optimi, dedurizatorul pentru apa trebuie ales si instalat in functie de nevoile fiecarei case. In primul rand, este necesara o analiza a apei potabile pentru a determina nivelul de duritate al apei. In functie de aceste rezultate, se va putea alege dedurizatorul potrivit nevoilor tale. Consultantii nostri te pot ajuta sa iei decizia optima, dupa efectuarea analizei apei cu titlu gratuit.

Este importat sa faci alegerea potrivita si in privinta nevoilor tale de consum. Debitul de apa folosit este un factor esential. Un dedurizator de capacitate prea mica ar putea avea o viata mai scurta – din cauza frecventei crescute a ciclurilor de regenerare – si ar putea avea un randament scazut fiind sub-dimensionat. De asemenea, dedurizatorul pentru apa trebuie adaptat corect nivelului de umiditate din spatiul in care este amplasat, precum si temperaturii apei. Nu un ultimul rand, pentru ca nu toti suntem specialisti in acest domeniu, trebuie avuta in vedere o consiliere facuta cu profesionalism care sa te ajuta sa iei cea mai buna decizie in tratarea apei tale.