Gatitul nu este intotdeauna o sarcina usoara, iar lipsa unui singur ingredient poate face ca reteta dvs. sa nu iasa asa cum ati sperat. Deseori este trecut cu vederea un ingredient esential in prepararea mancarurilor: apa. Probabil va ganditi ca oricum apa nu are niciun gust, insa exista cateva argumente care va vor schimba cu siguranta acesta percetie in privinta apei cu care gatiti:
- Apa tratata pastreaza proprietatile nutritive ale alimentelor. Gatind cu apa osmozata veti fi sigure ca aroma/gustul ingredientelor se va pastra datorita lipsei mineralelor din apa. De exemplu, atunci cand preparati aluatul pentru paine sau prajituri, folosirea apei dure (cu calcar) in compozitie face ca aluatul pentru prajituri sa fie prea dens. Acesta este motivul pentru care unele gospodine se plang ca nu a crescut aluatul asa cum trebuia.
- Legumele vor fi mai gustoase. Apa dura incetineste procesul de gatire a legumelor deoarece le face mai tari. Din acesata cauza este nevoie sa fierbeti mai mult legumele, iar pe masura ce timpul de procesare este mai mare se vor pierde gustul si proprietatile nutritive ale acestora. Asadar gatind cu apa osmozata, mancarea va fi gata mult mai rapid si va fi mai sanatoasa, prin pastrarea proprietatilor ingredientelor folosite.
- Lichidele vor fi mult mai aromate. Preparand ceaiul sau cafeaua cu apa osmozata veti simti mai intens aroma acestora. De asemenea, apa filtrata este mult mai buna pentru prepararea cuburilor de gheata, acesta capatand un aspect transparent, limpede.
Prin definitie apa este un lichid inodor, insipid si incolor, insa de prea putine ori putem intalni o astfel de apa pura. Fie ca stam la curte si avem apa din put, ce contine cantitati insemnate de minerale, nitrati etc, fie ca beneficiem de apa provenita de la municipalitate tratata cu clor, fluor etc., extrem de rare sunt cazurile in care putem gasi o apa sigura pentru consum.
De aceea recomandam instalarea statiei de osmoza inversa Kinetico K5, mai ales daca in familie exista copii mici sau batrani, acestia fiind cei mai sensibili la efectele secundare ale contaminantilor fizico-chimici sau microbiologici din apa.