Blog

Pe firul apei

Cum sa pastrezi dedurizatorul in stare optima de functionare

Un dedurizator iti va face viata mai usoara, iar intretinerea lui nu este atat de complicata daca tinem cont de cateva proceduri.

This image has an empty alt attribute; its file name is Technician_shows_couple_options_THUMB.png


1. Familiarizeaza-te cu manualul dedurizatorului
Tehnologia de dedurizare a apei poate varia in functie de producator. Asadar, manualul produsului va fi ghidul tau pentru o functionare corecta. Acesta iti prezinta echipamentul, explica procedurile de instalare, modul de functionare si metodele de depanare. Ar trebui sa fii atent, deoarece dezasamblarea pieselor acestuia sau nerespectarea instructiunilor de siguranta pot anula garantia, ceea ce inseamna cost suplimentar pentru interventiile viitoare asupra dedurizatorului.

2. Testeaza si trateaza apa pentru a preveni problemele
Daca apa ta contine fier sau mangan, acestea poate afecta functionalitatea unui dedurizator. Trebuie sa testezi apa in mod regulat si sa te asiguri ca ai tipul potrivit de echipament pentru tratarea apei. Un dedurizator va elimina calcarul din apa, insa nu va putea elimina si alti contaminanti precum: fierul, plumbul, nitratii sau manganul.

3. Ai grija la depunerile de sare din rezervorul dedurizatorului
Daca statia ta nu mai dedurizeaza sau nu mai consuma sare, este posibil ca in rezervorul de sare sa se fi format o crusta ce impiedica intratea in regenerare a echipamentului. Temperaturile ridicate, umiditatea sau calitatea slaba a sarii reprezinta cauza acestor depuneri ce impiedica clatirea rasinii prin procesul de regenerare. Aceste depuneri se formeaza de obicei la baza rezervorului, de aceea este important sa verifici periodic si stratul inferior de sare. La fel de important este sa nu pui in rezervor sarea maruntita de la fundul sacului atunci cand alimenrezi statia. Verifica periodic rezervorul de sare al dedurizatorului si curata-l atunci cand observi ca aceasta incepe sa se intareasca si sa se formeze o crusta. De asemenea, este esential sa folosesti o sare de calitate cu puritate de minim 99,6% .

4. Inlocuieste dedurizatorul vechi
De-a lungul anilor, dedurizatorul tau isi poate pierde eficienta. Daca durata de viata a acestuia este pe sfarsite este indicat sa-l inlocuiesti, decat sa schimbi anumite componente, costurile reparatiilor ajungand uneori la valoarea unuia nou. Pe piata au parut tehnologii noi, dedurizatoare cu un consum de sare, energie si de apa mai mic, ceea ce presupune si costuri viitoare mai mici.
Kinetico se poate lauda cu cel mai mic consum de sare si de apa per regenerare si zero costuri la energie, deoarece statiile noastre sunt non-electrice. Viziteaza site-ul nostru si alege din gama variata de echipamente statia de tratare apa ce corespunde nevoilor tale.