Blog

Pe firul apei

Cum pot afecta inundatiile apa care ajunge in casele noastre

1. Atunci cand aveti apa de put

Apa de put provine din apele subterane care sunt filtrate in mod natural prin mai multe straturi de piatra si nisip. Aceasta apa este in mod normal mai curata decat cea din rauri si lacuri, insa atunci cand ploua foarte mult, apa poate fi contaminata si totodata nesigura pentru consum.
Precipitatiile abundente pot contamina foarte mult apele subterane care alimenteaza putul dvs, din cauza foselor septice neamplasate corespunzator. Este recomandat ca fosele septice sa fie la cel putin 15 m distanta fata de put/fantana. Petrolul, gunoiul de grajd, pesticidele si depozitele de ingrasaminte ar trebui sa fie situate la o distanta mai mare de 30 m fata de put.
In sezonul ploios ar trebui sa va ingrijorati in special in momentul in care camera putului este inundata, ceea ce inseamna ca panza freatica a urcat foarte mult si sunt sanse mari ca apa sa fie contaminata.

2. Atunci cand aveti apa de la reteaua publica

Apa de la reteaua publica provine in majoritatea cazurilor din rauri si lacuri si parcurge un intreg proces de tratare: clorinarea, aerarea, eliminarea sedimentelor, desalinizarea (daca este cazul) si in cele din urma se aplica unele masuri de dezinfectare. Cei care beneficiaza de acest tip de apa sunt usor avantajati deoarece exista un control al autoritatilor in domeniu, care monitorizeaza zilnic calitatea apei.

Cum stiu daca inundatiile mi-au contaminat apa?

Singura modalitate prin care va puteti asigura daca apa este sau nu contaminata dupa o inundatie sau dupa un sezon ploios este sa o testati.
Instalarea unui sistem de tratare apa va ofera liniste atunci cand vine vorba de siguranta apei potabile din casa dvs, iar pe site-ul nostru gaiti o gama variata de statii de dedurizare, filtrare, osmoza inversa si sterilizatoare cu lampa UV.