Blog

Pe firul apei

Cum afectează microplasticele apa?

Plasticul este cel mai frecvent reziduu găsit în oceane, lacuri și râuri. Deseori confundat cu hrana de către viața acvatică și de către păsări, au fost efectuate cercetări ample asupra microplasticelor eliberate în mediu. Cu toate acestea, au crescut îngrijorările cu privire la efectele negative ale microplasticelor asupra sănătății.

🔊Microplastice în apa de băut?

Un alt studiu a constatat că peste 80% din apă din 14 țări diferite conținea particule minuscule de plastic la o medie de 4,34 particule pe litru de apă. Din păcate, Statele Unite au fost în fruntea listei! Ca parte a ciclului hidrogeologic, apa deversată dintr-o stație de epurare a apelor uzate se poate îndrepta către o stație de tratare a apei din aval. Aceste microplastice pot trece apoi prin filtrele de la planul de tratare a apei din fiecare locație sau, în cazul unor municipalități mari care nu-și filtrează apa, pot trece direct din rezervor în sistemele de distribuție, ajungând în rezervoarele publice de apă.

🔊Cum te poate ajuta echipa Kinetico?

Echipa de ingineri de la Kinetico folosește cea mai recentă tehnologie într-un laborator modern echipat pentru a efectua proceduri de filtrare a apei sub observație atentă. Fiecare probă de apă trece prin mai multe teste și inspecții viguroase și atent examinate.

Echipa Kinetico este pe deplin conștientă de amenințările pe care poluarea apei le impune vieții umane, iar stația de osmoză inversă Kinetico K5 poate rezolva această problemă. K5 folosește un proces de filtrare pe mai multe niveluri pentru a furniza cea mai sigură și pură apă. Apa netratată trece mai întâi printr-un prefiltru de sedimente, unde reduce semnificativ particulele mai mari de 5 microni. Apoi trece prin membrana de osmoză inversă care are ca scop reducerea contaminanților mai mici, care au o dimensiune <0.001 microni – mult mai mică decât o microsferă de 1 micron.

🔊Cum pot intra aceste microplastice în apă?

Microplasticele pătrund în căile navigabile naturale, cum ar fi oceanul, prin diverse metode, inclusiv aruncarea gunoiului, a produselor din plastic sau de unică folosință și lipsa eforturilor de reciclare.

🔊Cât de dăunătoare sunt microplasticele pentru viața acvatică?

Microplasticul reprezintă o amenințare directă la adresa vieții acvatice. Microplasticul din oceane poate transporta micropoluanți organici, cum ar fi nonilfenolii, împreună cu poluanți secundari absorbiți din apele mării, cum ar fi bifenilii policlorurați (PCB) și diclorodifenildicloretilenii (DDE). Aceste toxine pot fi consumate cu ușurință de către pești, care le pot umple treptat țesuturile și provoacă iritații și leziuni ale sistemului digestiv, ducând până la moartea acestora.

🔊Cât de dăunătoare sunt microplasticele pentru organismul uman?

Oricât de mult microplasticele sunt dăunătoare vieții acvatice, trebuie să avem în vedere că sunt dăunătoare și pentru oameni într-un mod similar. Dat fiind faptul că microplasticele sunt adesea invizibile pentru ochiul uman, ne este relativ ușor să le consumăm fără să ne dăm seama. O modalitate obișnuită de a ingera aceste particule de plastic periculoase este prin prepararea mâncărurilor din pește. Un studiu realizat pe microplastice arată că un consumator mediu de fructe de mare consumă 11.000 de particule de plastic pe an.

📌Consumați apă care nu conține microplastice și solicitați o ofertă pentru Stația de Osmoză Inversă Kinetico K5.📌

👉🏻Faceți un pas mai departe și programați-vă un test gratuit de apă. Pentru a afla mai multe informații, contactați echipa KineticRo Solutions, iar un specialist în tratarea apei vă va sta la dispoziție.👈🏻