Sănătatea înseamnă viață! Un sterilizator cu lampă UV este o opțiune eficientă pentru a inactiva bacteriile care se regăsesc în apa dumneavoastră. Procesul de clorinare ajută la distrugerea acestor contaminanți microbiologici din apă, dar nu poate garanta o eficiență sporită. Puteți să aveți în vedere că lumina UV este o radiație electromagnetică cu o lungime de undă mai mică decât radiațiile luminii percepute cu ochiul liber, jucând un rol important în procesele de sterilizare și distrugând bacteriile dăunătoare organismului.
🤙CUM FUNCȚIONEAZĂ UN ASTFEL DE SISTEM?
Electricitatea trece printr-un filament de tungsten, determinând lampa să se încălzească. Odată ce aceasta s-a încălzit, vaporii de mercur sunt excitați, emițând lumină UV. Viteza cu care se consumă vaporii de mercur determină timpul alocat lămpii să inactiveze bacteriile din apa dumneavoastră. Pentru majoritatea lămpilor UV rezidențiale, timpul de utilizare continuă este de aproximativ 9000 de ore ~ aproximativ un an. După acest timp, lampa va transmite o lumină albastră, ceea ce înseamnă că apa nu mai este tratată microbiologic corespunzător. Afișajul electronic cu care este prevăzut sterilizatorul este setat să contorizeze numerotarea inversă a zilelor din momentul instalării. Când timpul este pe sfârșite, alarma va suna, avertizându-vă că lampa trebuie schimbată. După ce apa a fost filtrată, dedurizată, aceasta ia contact cu partea exterioară a tubului de cuarț, iar acele raze UV-C sunt absorbite de microorganismele din apă dvs., modificându-le ADN-ul și făcând imposibilă reproducerea acestora. Prin urmare, toate bacteriile care se regăsesc în apă (Coliformi, E.Coli, enterococi, etc) devin inofensive. Pentru a asigura un nivel ridicat de inactivare microbiană, utilizați întotdeauna un filtru de 5 microni înaintea sistemului UV.
‼️ALEGE SĂ-ȚI TRATEZI APA‼️
Pentru ca întreaga familie să fie protejată de acțiunea agenților patogeni din apa, alege unul dintre sistemele de sterilizare cu lampă UV.
📌CLOR vs. UV📌
Cea mai veche metodă de tratare microbiologică a apei este clorinarea sau mai simplu adăugarea de clor în apa dvs. Această soluție este folosită de orașe și municipalități și în ziua de astăzi. O tehnologie mai avansată care este din ce în ce mai căutată este inactivarea agenților patogeni folosind lumina UV. Odată ce apa dvs. este tratată cu clor, în mod sigur va căpăta gust și miros neplăcut, nefiind indicată pentru băut. În schimb tratarea apei folosind un sterilizator cu lampă UV, acesta nu va modifica gustul și mirosul, fiind mult mai sigură pentru consum.
Dar cert este că atât clorinarea, cât și sterilizarea cu lampă UV sunt procese eficiente de eliminarea a bacteriilor din apa dăunătoare organismului. Cu toate acestea, există și alți microbi (Cryptosporidium și Giardia), nu doar bacterii, care se pot găsi în apa dvs., provocând boli foarte grave. Acești microbi sunt deosebit de rezistenți când vin în contact cu particulele de clor, dar ușor de distrus de lumina UV.
✔️Pentru inactivarea virușilor si bacteriilor trebuie să achiziționați un sistem de sterilizare a apei cu lampă UV și probabil un sistem de pre-tratare, fiind necesar pentru a asigura funcționarea optimă a sterilizatorului. Pre-tratarea poate fi la fel de simplă ca și includerea unui filtru de sedimente / cărbune activ. Dacă apa ce urmează a fi tratată microbiologic este și dură – conținut ridicat de minerale de calciu si magneziu, fier sau mangan, probabil că veți avea nevoie și de un dedurizator sau o stație mixtă de dedurizare/deferizare/demanganizare de apă. Din fericire, există multe beneficii suplimentare pentru a vă deduriza apa! Dar pentru a rezolva toate aceste probleme, indicat ar fi să contactați un specialist care vă poate da mai multe informații în ceea ce privește calitatea apei dumneavoastră.
Pentru ca orice echipament să funcționeze corect, va fi întotdeauna necesară o întreținere. Folosind un sterilizator cu lampă UV este necesară doar schimbarea anuală a lămpii și curățarea tecii de cuarț. Cât timp durează să se facă această schimbare? Poate o oră pe an. În unele cazuri, poate fi necesară curățarea tecii de cuarț o dată la 3-4 luni, dar asta doar dacă apa care intră în sterilizatorul cu lampa UV nu respectă în totalitate cerințele producătorului privind calitatea apei brute.
👉 Pentru a afla mai multe informații, contactați echipa KineticRo Solutions, iar un specialist în tratarea apei vă va sta la dispoziție. 👈