Blog

Pe firul apei

Sfaturi pentru prepararea celei mai bune cafele

Apa filtrata – ingredientul cafelei ideale

Pentru multi dintre noi cafeaua reprezinta modul ideal de a incepe dimineata, cafeaua fiind, se pare, cel mai apreciat energizant al lumii contemporane. Insa trebuie stiut ca, de cand a fost descoperita, cafeaua a energizat viata si activitatile zilnice ale oamenilor. Incepand cu secolul al XVII-lea incepuse deaja sa inlocuiasca berea si vinul ca bautura servita la micul dejun. In prezent, in fiecare bucatarie si la aproape fiecare colt de strada exista filtre de cafea, automate sau cafenele. Chiar daca multi oameni nu ies din casa fara sa bea o gura de cafea, nu toti acorda atentie modului in care isi prepara cafeaua acasa. O cafea buna este rezultatul unei combinatii atent selectate. Este bine sa verificati aceste sfaturi care cu siguranta va vor ajuta sa va preparati singuri cafeaua cu gustul ideal.

Calitatea apei

Unul din ingredientele principale in prepararea cafelei este apa. De aceea, calitatea apei influenteaza decisiv gustul si calitatea cafelei dvs. De exemplu, prezenta clorului in apa de la municipalitate inhiba aroma si gustul placut al boabelor proaspat trecute prin rasnita de cafea. De asemenea, apa dura, calcaroasa, contine minerale care pot dilua aroma de cafea si pot da un gust usor amarui. Folosirea apei dure conduce la depuneri consistente de calcar in aparatul dvs. de cafea si va fi nevoie sa-l decalcifiati mai des. Un sistem obisnuit de filtrare a sedimentelor din apa nu este suficient. Daca aveti probleme cu calcarul in apa, veti avea cu siguranta nevoie de un dedurizator. KineticRo Solutions va poate oferi filtrul de dedurizare apa pentru a va ajuta sa obtineti cea mai buna apa pentru o cafea savuroasa.

Temperatura

Utilizarea apei reci pentru a va prepara cafeaua ii va distruge gustul. Temperatura optima a apei pentru o cafea aromata este intre 90,550C – 96,110C. Daca temperatura apei este mai mare de 96,110C cafeaua se va arde si va avea un gust amar.

Boabe de cafea de calitate

Avand o materie prima buna pentru cafeaua dvs., aceasta va ajuta la atingerea potentialului sau maxim. Cafeaua boabe ieftina, pre-macinata a pierdut probabil, de mult timp aroma. Timpul optim pentru a consuma boabele de cafea prajite si macinate este de maxim o luna de la prajire.

In loc de concluzii

Cafeaua face parte din micul dejun pentru multi dintre noi. În ciuda popularității sale, mulți oameni isi prepara si consuma cafeaua fără să se îngrijoreze prea mult de calitatea ingredientelor sale. Insa, odata constient de importanta lucrurilor de mai sus, vei fi la un pas de a-ti prepara singur cafeaua ideala, ceasca de energie pentru intreaga zi.

Vizitati site-ul KineticRo Solutions https://www.kineticsolutions.ro/dedurizatoare/ si apelati la un specialist pentru configurarea dedurizatorului de apa adecvat nevoilor dumneavoastra.