Există o serie de factori care pot afecta și contribui la apariția unei eczeme, cum ar fi detergenții de rufe, umiditate și stres. Un alt factor dovedit care poate determina apariția eczemei este apa dură. Mineralele de calciu și magneziu prezente în apa dură absorb uleiurile naturale și umezeala din pielea noastră, ceea ce distruge bariera naturală a pielii, lăsând-o deschisă și vulnerabilă la atacul alergenilor, ciupercilor și bacteriilor.
Cum putem să tratăm astfel de eczeme?
📌 Cremele cu steroizi pentru tratarea eczemelor
Cremele cu steroizi sunt cele mai prescrise de către medicii dermatologi. Acestea pot ajuta la reducerea iritației și uscăciunii pielii cauzate de eczeme, dar cu toate acestea, ele nu o vindecă. De asemenea, nu se recomandă utilizarea lor pe termen lung. Alternativele naturale pe care le puteți folosi pentru a minimiza aspectul și disconfortul eczemei pot avea un rol mai benefic.
📌 Ulei de cocos pentru tratarea eczemelor
Uleiul de cocos este considerat de multă vreme un excelent hidratant natural, care poate fi folosit atât pe părul și corpul nostru, cât și pentru gătit.
Proprietățile antibacteriene ale uleiului de cocos pot reduce bacteriile stafilococice prezente pe piele, ceea ce ajută la minimizarea riscului de infecție. Acest lucru este important pentru persoanele cu eczeme, deoarece pielea inflamată poate crăpa, permițând bacteriilor să intre și să infecteze locul respectiv.
📌 Aloe vera pentru tratarea eczemelor
Aloe vera posedă proprietăți benefice atunci când vine vorba de ameliorarea și tratarea eczemelor, inclusiv proprietăți antimicrobiene, care ucid orice bacterii sau ciuperci care provoacă infecții la nivelul pielii. Aloe Vera are, de asemenea, proprietăți curative, deoarece conține polizaharide și un conținut ridicat de antioxidanți. Ambele ajută la vindecarea și regenerarea pielii, precum și creșterea imunității pentru a preveni uscarea și iritația ulterioară.
Cum poate un dedurizator de apă să ajute la tratarea eczemelor?
Un studiu din 2017 de la Universitatea din Sheffield a concluzionat că spălarea cu apă dură ar putea deteriora bariera pielii noastre. Mineralele dizolvate în apa dură creează un nivel ridicat de pH, iar acest pH alcalin poate interfera cu echilibrul natural al pielii noastre, dăunând barierei pielii și lăsând-o vulnerabilă. Problema se agravează atunci când săpunul vine în contact cu o apă dură, lăsând pielea aspră și lipsită de elasticitate. Apa dedurizată este mai blândă cu pielea ta; de fapt, rezultatele cercetărilor de la experții în îngrijirea pielii arată că aceasta poate contribui la o piele catifelată și hidratată. De asemenea, eczemele pot fi induse și de stres, iar schimbarea hormonilor joacă un rol în dezvoltarea inflamației.
👉Dacă doriți mai multe informații despre modul în care instalarea unui dedurizator de apă în casa dvs. poate ajuta la tratarea dermatitelor / eczemelor, contactați echipa KineticRo Water Solutions pentru a vorbi cu unul dintre specialiștii noștrii.👈