Blog

Pe firul apei

Gătitul cu o apă dură vs. o apă dedurizată

✍🏻Când vorbim despre apa dură, în general, discuția se referă la modul în care aceasta deteriorează toaletele, bateriile și electrocasnicele. Sau vorbim despre modul în care apa dură afectează vasele și provoacă iritații la nivelul pielii.

 ✔️Apa este o componentă vitală a oricărui proces de gătit sau de coacere și, deși s-ar putea să nu credeți că duritatea acesteia are un impact asupra acestor procese,  în realitate este complet diferit. Haideți să trecem în revistă câteva motive importante pentru care gătitul cu o apă dedurizată este benefic.

📌Este binecunoscut faptul că o apă dedurizată ajută ingredientele să-și mențină aromele în alimentele pe care le gătiți. Un exemplu este dacă coaceți aluat – apa dură are un impact semnificativ asupra drojdiei, făcând structura glutenului mult prea dură și creând un aluat rigid și dur. În plus, nivelurile de pH echilibrează aciditatea standard întâlnită în fermentarea drojdiei, ceea ce va avea un impact asupra gustului final al produselor de panificație.

📌De asemenea, trebuie să știți că gustul ceaiului sau al cafelei va fi influențat în mod semnificativ de apa dură. Apa dedurizată are un conținut mai mic (sau chiar deloc) de calcar, care poate îmbunătăți gustul acestor tipuri de băuturi.

📌În plus, cercetările au arătat că apa dedurizată va “accepta” mai ușor aromele decât apa dură. Dacă folosiți apă dură atunci când preparați supe, sosuri, ș.m.d. atunci, riscați o concentrație de impurități de peste două ori mai mare decât dacă ați folosi apă dedurizată. Unele băuturi vor deveni chiar tulbure sau întunecate atunci când folosiți o apă dură.

📌Gătitul cu o apă dedurizată se poate face mult mai eficient, nemaifiind nevoie să fierbeți alimentele un timp îndelungat. De asemenea, mâncărurile vor avea un gust mult mai bun. De exemplu, multe alimente, nu doar legumele, sunt sensibile la apa dură. Luați în considerare fasolea uscată, care va deveni mult mai dură atunci când o preparați cu o apă dură, iar ăntreg procesul va fi mult mai îndelungat.

👉🏽Pentru mai multe informații despre gătitul cu o apă dură vs. o apă moale sau pentru a afla mai multe despre oricare dintre soluțiile noastre de dedurizare sau de tratare a apei, vorbiți cu profesioniștii de la KineticRo Solutions astăzi.👈🏽