Blog

Pe firul apei

Folosiți o apă filtrată pentru a găti?

În acest articol veți afla ce efect poate avea calitatea apei asupra preparatelor dumneavoastră.

📌De ce oare credeți că ar fi necesar să folosiți o apă filtrată pentru a găti?

✍🏾Beneficiile consumului de apă potabilă sigură, fără contaminanți, sunt evidente și reprezintă o prioritate pentru mulți, dar cum rămâne cu apa pe care o folosiți pentru a găti? Importanța acesteia în arta culinară poate fi mai puțin clară. Multe dintre aceleași motive pentru consumul de apă filtrată se aplică și în cazul apei folosite pentru a găti, dar există și beneficii suplimentare.

👉🏾Sursa de apă, geografia zonei în care locuiți, sistemul de distribuție a apei, vârsta conductelor de apă din casa dumneavoastră, precum și dacă și cum este tratată apa, toate acestea sunt factori care influențează calitatea apei din casa dumneavoastră. Dacă apa dvs. conține minerale de calciu și magneziu, aveți o apă dură și veți avea nevoie de un dedurizator de apă pentru a preveni deteriorarea instalațiilor sanitare, a aparatelor care utilizează apă, a hainelor și a altor lucruri cu care apa dvs. se întâlnește. Dacă aveți apă furnizată de municipalitate și aceasta folosește clor pentru a purifica apa, este posibil să aibă un gust și un miros neplăcut. Dacă aveți apă de la fântână care conține fier, apa dumneavoastră poate avea un aspect portocaliu și poate lăsa pete de culoare ruginie pe chiuvete, căzi, dar și pe haine. Mulți văd modul în care apa lor le afectează casa, dar nu se gândesc și la modul în care aceasta afectează și calitatea apei folosite pentru a găti. În continuare, vă rămâne să aflați mai multe despre contaminanții care ar putea afecta apa dvs.

✍🏾Revenind la subiectul pus în temă, gătitul este o artă compusă din texturi, arome, culori și multe altele. Fiecare componentă a unei rețete poate influența rezultatul. Dacă se adaugă apă și aceasta conține contaminanți, poate afecta gustul, consistența, textura și aspectul preparatelor. Culorile, gusturile și mirosurile cauzate de contaminanții din apă pot altera adevărata aromă a ingredientelor. Imaginați-vă ce efect va avea apa “ruginită” sau apa cu miros de ouă stricate atunci când este folosită ca ingredient. La fel cum apa dură sau apa cu contaminanți va afecta gustul și aspectul cafelei sau al ceaiului, așa și apa folosită în rețete va afecta preparatele .

✔️Coacerea este și ea o artă, dar și o știință. Coacerea necesită măsurători precise și ingrediente de calitate pentru a obține rezultatul așteptat în mod constant. Apa leagă ingredientele la nivel molecular, formează glutenul pentru a crea texturi, distribuie sarea și îndulcitorii în aluat și activează drojdia. Mineralele dizolvate care fac ca apa să fie dură pot avea, de asemenea, un impact asupra modului în care apa reacționează și interacționează cu legăturile moleculare. Unele minerale afectează modul în care se formează structurile de gluten în pâine, putând face ca aluatul să fie mai dur. Contaminanții pot afecta, de asemenea, pH-ul apei, făcând-o fie prea acidă, fie prea bazică, ceea ce va împiedica performanța drojdiei sau a altor agenți de fermentare din rețetă. Deoarece apa este un ingredient adăugat în multe rețete, este important să folosiți o apă de calitate pentru a obține rezultatele mult așteptate.

📌Soluții de a trata apa din casa dumneavoastră

👉🏾Dacă întâmpinați probleme cu apa sau observați semne de apă dură sau diferiți contaminanți, faceți o analiză atât fizico-chimică, cât și microbiologică a acesteia. Odată ce știți mai multe despre calitatea apei, nivelul de duritate și ce contaminanți se află în apa dumneavoastră veți fi pe drumul cel bun pentru a alege sistemul de tratare a apei potrivit pentru locuința dumneavoastră.

✍🏾O soluție potrivită pentru dvs. ar putea fi instalarea unui sistem de apă potabilă, cum ar fi Kinetico K5 Drinking Water Station. Un sistem de osmoză inversă utilizează presiunea apei pentru a o împinge printr-o membrană semipermeabilă. Moleculele de apă trec prin membrană, iar contaminanții din apă rămân în urmă și sunt evacuați. Cu o stație de apă potabilă K5, puteți fi siguri că reduceți semnificativ contaminanții care ar putea fi în apă și că veți avea o rezervă nelimitată de apă pură, filtrată pentru băut și pentru toate rețetele dumneavoastră.

📌Dacă aveți de-a face cu o apă dură, instalați un dedurizator pentru a o deduriza înainte de a fi trimisă la un sistem de osmoză inversă. Un dedurizator de apă folosește un proces de schimb ionic care înlocuiește ionii de calciu și magneziu cu ioni de sodiu, rezultând o apă dedurizată. Un dedurizator de apă va deduriza toată apa din locuința dumneavoastră, iar mulți dintre clienții noaștrii aleg, de asemenea, să-și instaleze și un sistem suplimentar de tratare a apei, cum ar fi o stație de apă potabilă K5, având ca scop final producerea unei ape de înaltă calitate pentru utilizări specifice, cum ar fi pentru gătit, băut. 

👉Doriți să vedeți diferența pe care o poate face o apă de înaltă calitate?  Programați un test gratuit al apei la dealer-ul KineticRo Water Solutions și faceți primul pas către o apă de calitate.👈

📞Contactează-ne chiar acum!