Blog

Pe firul apei

Ce NU trebuie sa faci atunci cand ai deja montat un dedurizator apa sau filtru anti-calcar?

Dedurizatorul de apa este un sistem de tratare apa extrem de practic si eficient pe care il aveti montat pe instalatia de apa rece – in special daca apa dvs. este dura. In functie de duritatea apei brute si a consumului de apa, dedurizatoarele de apa pot avea dimensiuni mai mari sau mai mici. Din fericire, toate filtrele de apa Kinetico sunt non-electrice, ceea ce inseamna ca statia de dedurizare Kinetico necesita o intretinere minima dupa instalare. Cu toate acestea, exista unele greseli majore pe care le puteti face cu dedurizatorul de apa daca nu sunteti atent la aceste cerinte minimale de mentenanta recomandate de producator. Daca veti tine cont de acestea, cu un minim de efort si cateva cunostinte generale, veti putea sa va protejati atat dedurizatorul de apa cat si investitia in casa dvs.

 

  1. NU neglijati sa adaugati regulat sare in rezervorul dedurizatorului 

Periodic, trebuie sa cumparati sare de dedurizare (tip pastile) disponibila in orice magazin de bricolaj din tara si sa reumpleti rezervorul de sare al dedurizatorului de apa. Dedurizatorul va folosi saramura (sarea dizolvata in apa) pentru a putea curata/regenera rasina cationica atunci cand are nevoie. Daca neglijati acest lucru, dedurizatorul nu se va putea regenera corect, iar in casa va ajunge apa dura. Ca regula generala, trebuie sa verificati nivelul de sare din rezervorul dedurizatorului la aproximativ 30 zile si sa completezi cu sare atunci cand nivelul acesteia este redus. 

  1. NU cumparati sare de dedurizare ieftina (de slaba calitate)

Nu cumparati niciodata cea mai ieftina sare de dedurizare pe care o gasiti. Cu cat sarea de dedurizare are o calitate mai buna (puritate peste 99,8%), cu atat rasina cationica din dedurizator va avea o durata de viata mai lunga. Sarea de dedurizare ieftina (puritate sub 98%) prezinta impuritati care in timp vor afecta functionarea optima a dedurizatorului. 

  1. NU adaugati sarea macinata de pe fundul sacului

Dupa cum ati putut observa pana acum, pe fundul sacului de sare de dedurizare – tip pastile – veti gasi frecvent un strat de sare macinata/sfaramata, rezultata din manipularea defectuoasa a sacilor de sare de catre personalul magazinelor de bricolaj. Asigurati-va ca in rezervorul de sare al dedurizatorului ajung doar pastilele intregi de sare.

  1. NU ignorati curatarea/schimbarea prefiltrelor de sediment

De fiecare data cand verificati nivelul de sare din rezervorul dedurizatorului, asigurati-va ca filtrele montate inaintea dedurizatorului pentru retinerea sedimentelor nu sunt incarcate excesiv. In functie de gradul de turbiditate al apei, filtrele din sita lavabila vor trebuie curatate/spalate si filtrele din bumbac vor trebui inlocuite cu altele noi.

La fel ca orice alt echipament din casa dvs., filtrul dvs de apa, fie ca este un simplu dedurizator apa, fie ca este o statie mixta de tratare  a apei ( de exemplu, statie ce elimina in acelasi timp calcarul, fierul si manganul din apa) necesita o minima intretinere de rutina ce trebuie efectuata cu o anumita regularitate in functie de model. Daca tineti minte aceste cateva lucruri simple si va asigurati ca dedurizatorul de apa beneficiaza de conditiile necesare pentru o functionare optima, atunci casa dvs. va ramane curata pentru mai mult timp, iar familia dvs va beneficia de o apa potabila de calitate.

Pentru mai multe informatii despre dedurizatoarele non-electrice Kinetico si despre ce configuratie de filtrare a apei se potriveste nevoilor dvs, puteti sa ne contactati. Detalii aici.